Дефіцит гормону росту в молодих дорослих із маніфестацією в дитячому віці: ліпідний спектр та стан серцево-судинної системи (огляд літератури та власні спостереження)
PDF

Ключові слова

дефіцит гормону росту, що виник у дитинстві
молоді дорослі
метаболічні та кардіальні параметри
замісна терапія рекомбінантним гормоном росту

Як цитувати

Bolshova, O., Vyshnevska, O., Muz, V., Tkachova, T., Malinovska, T., & Samson, O. (2015). Дефіцит гормону росту в молодих дорослих із маніфестацією в дитячому віці: ліпідний спектр та стан серцево-судинної системи (огляд літератури та власні спостереження). Ендокринологія | Endokrynologia, 20(1), 438-446. вилучено із https://endokrynologia.com.ua/index.php/journal/article/view/208

Анотація

Проведено аналіз наукової літератури стосовно особливостей клінічного перебігу дефіциту гормону росту (ДГР), що маніфестував у дитячому віці, у молодих  дорослих. Акцент зроблено на стан ліпідного обміну , а також на стан серцево-судинної системи хворих із ДГР, які не отримували лікування рекомбінантним гормоном росту (рГР). Наведено власні дані, отримані при обстеженні молодих дорослих із ДГР до та на тлі лікування рГР. Встановлено  наявність суттєвих порушень із боку показників ліпідного, вуглеводного обмінів та кардіальних параметрів у хворих, які довготривало не отримували  патогенетичного лікування, а також позитивні зміни на тлі призначення препаратів рГР.  

PDF
Авторське право (c) 2015 ДУ ≪Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН України≫

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.