Можливості цитологічної діагностики в передопераційному прогнозуванні поведінки пухлини та виборі адекватної терапії - Zelinskaya, A.V. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2018)
У лекції наведено літературні та власні дані, які демонструють можливості та досягнення малоінвазійного та безпечного методу цитологічної діагностики злоякісних пухлин різних локалізацій (пухлини молочної залози, лімфоми, карциноми щитоподібної залози) в передопераційному прогнозуванні їх поведінки та виборі адекватної таргетної терапії на підставі використання імуноцитохімічних досліджень на матеріалі тонкоголкових аспіраційних пункційних біопсій. Розроблено власні методи передопераційного прогнозування радіойодрезистентності папілярного раку щитоподібної залози, які дозволяють досить точно прогнозувати ефективність радіойодтерапії папілярного раку щитоподібної залози та його метастазів, виявлених у поопераційний період, і дають можливість визначити адекватну тактику лікування (радіойодтерапія або хірургічне видалення метастазів у випадках прогнозування її неефективності).