Роль фундаментальних досліджень у прогресі діагностики, лікування і профілактики ендокринної патології - Tronko, M.D.; Kovzun, O.I.; Mikosha, A.S. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2015)
Представлено сучасні напрями та майбутні перспективи розвитку фундаментальної ендокринології. Акцент зроблено на молекулярних механізмах дії гормонів,  перспективах застосування генної терапії та стовбурових клітин у лікуванні цукрового діабету 1 типу, розглянуто проблеми онкоендокринології.