Ефективність застосування кріоконсервованої оваріальної тканини в експериментальній біології та клінічній медицині - Trutaieva, I.A.; Kiroshka, V.V.; Bozhkova, Yu.O.; Bondarenko, T.P. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2015)
В огляді наведено дані літератури стосовно застосування методу трансплантації кріоконсервованої оваріальної тканини в експериментальній біології та  репродуктивній медицині. Описано успішні результати з відновлення ендокринної функції та фертильності оваріоектомованих тварин-реципієнтів, а також  дані клінічної практики стосовно народження здорових дітей у пацієнток після курсів протиракової терапії. Обговорюються проблеми даної технології,  пов’язані з пошкодженням фолікулярного пулу в процесі кріоконсервування та трансплантації, розглядаються можливі шляхи підвищення життєздатності  фолікулів за рахунок оптимізації протоколу.