Оцінка вчасності комплексного лікування хворих на офтальмопатію Грейвса - Lutsenko, N.S.; Isakova, O.A.; Rudycheva, O.A. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2015)
Проведено ретроспективний аналіз причин незадовільних результатів комплексного лікування хворих на ендокринну офтальмопатію (ЕОП) за 2012-2014 рр. Оцінку проводили залежно від активності та ступеня захворювання, термінів від появи очних симптомів до звертання пацієнтів по медичну допомогу. Раннє  офтальмологічне обстеження пацієнтів з ЕОП із метою оцінки ступеня захворювання та активності процесу дозволяє вчасно встановити показання для  проведення патогенетично орієнтованого консервативного лікування хворих і тим самим зменшити клінічні прояви та підвищити результативність лікування.