Особливості дії цукрознижувальної терапії у хворих на цукровий діабет 2-го типу - Zuyev, K.A.; Pankiv, V.I.; Yusvenko, T.Yu.; Kogut, D.G.; Giryavenko, O.Ya. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2015)
У статті вивчено вплив цукрознижувальної терапії метформіном, похідними сульфанілсечовини та їх комбінацією на антропометричні показники, показники  вуглеводного та ліпідного обміну, рівень адипокінів у плазмі крові та показники жорсткості артеріальної стінки (швидкість пульсової хвилі в аорті та аортальний індекс аугментації) в пацієнтів із цукровим діабетом 2-го типу, ожирінням та артеріальною гіпертензією.