Молекулярно-генетичні механізми патогенезу злоякісних пухлин щитоподібної залози (частина 2) - Guda, B.B.; Pushkarev, V.M.; Kovalenko, A.E.; Pushkarev, V.V.; Kovzun, О.I.; Tronko, М.D. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2019)
У частині 2 огляду аналізуються нові дані щодо патогенезу медулярного та анапластичного раку — найагресивніших типів злоякісних пухлин щитоподібної залози. Значна увага приділяється механізмам епітеліально-мезенхімального переходу та утворення метастазів, ролі мікрооточення пухлин і запальних процесів у патогенезі. Зроблено також акцент на епігенетичних змінах, які призводять до виникнення та прогресування пухлин щитоподібної залози, зокрема метилюванні ДНК і гістонів, експресії мікроРНК.