Сучасні підходи до забезпечення цукрознижувальною терапією хворих на цукровий діабет в Україні - Lukashevich, P.Y.; Orlenko, V.L.; Tronko, N.D. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2017)
Проведено аналіз забезпеченості пероральними цукрознижувальними препаратами та інсулінами хворих на цукровий діабет (ЦД) 1-го та 2-го типів, що дозволило зробити висновки про реальний стан споживання та призначення цукрознижувальних препаратів, порівняти реальну ситуацію з діючими рекомендаціями та настановами з лікування ЦД. Проаналізовано ефективність лікування хворих на ЦД за рівнем компенсації захворювання в різних регіонах України. Запропоновано оптимальні моделі забезпечення хворих на ЦД цукрознижувальними препаратами.