Рецепція та внутрішнь оклітинні механізми дії інсулину (частина 2) - Tronko, N.D.; Kovzun, E.I.; Pushkarev, V.V.; Sokolova, L.K.; Pushkarev, V.M. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2018)
В огляді аналізуються механізми, що беруть участь у рецепції та проведенні сигналів інсуліну в клітинах-мішенях. Описано структуру рецептора, механізм його активації та передачі сигналу гормону нижчим ланкам інсулінового каскаду. Охарактеризовано основні сигнальні шляхи, що беруть участь у трансдукції, посиленні та пригнічнні сигналу інсуліну.