Тактика ведення хворих на адренокортикальний рак - Kvachenyuk, A.N.; Lutzenko, L.A.; Galuzinskaya, O.I.; Suprun, I.S.; Kvachenyuk, D.A.; Negrienko, K.V. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2012)
Вивчено клініко-лабораторні особливості перебігу різних видів злоякісних пухлин надниркових залоз. Проведено комплексний аналіз методів топічної діагностики, систематизовано та чітко визначено критерії злоякісного процесу. Розроблено методики морфологічної до- та інтраопераційної верифікації природи пухлини надниркової залози. Доведено, що найбільш оптимальним втручанням при злоякісних пухлинах надниркових залоз є адреналектомія з пухлиною en bloc та систематична дисекція лімфовузлів паранефрального, парааортального (зліва) та паракавального (справа) колекторів. Вивчено різні схеми терапії препаратами о,п´-дихлордифенілдихлоретану (о,п´-ДДД) та виявлено, що тільки застосування препаратів о,п´-ДДД в максимальнотолерантних дозах якомога триваліший час після хірургічного втручання дозволяє отримати найефективніші результати при радикальному лікуванні адренокортикального раку. При цьому доведено неефективність інших схем терапії о,п´-ДДД.