Чи дійсно зростання концентрації ТТГ у крові хворих із карциномою щитоподібної залози може бути наслідком підвищеної активності катепсину L? - Myshunina, T.M. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2013)
У роботі наведено дані про збільшення активності лізосомальних цистеїнових катепсинів Н, В и L у тканині папілярної і фолікулярної карцином щитоподібної залози та критичний аналіз результатів і висновків досліджень групи авторів щодо зв’язку рівня тиреотропного гормону гіпофіза в крові та підвищеної активності лізосомального цистеїнового катепсину L у тканині карцином щитоподібної залози і в крові пацієнтів із тиреоїдним раком.