Особливості забезпеченості організму 25-гідроксивітаміном D3 у хворих на цукровий діабет 2 типу - Yefimov, A.S.; Mykhalchuk, L.M. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2013)
У роботі вивчено особливості забезпеченості організму вітаміном D3 та вплив цього чинника на перебіг цукрового діабету 2 типу. Встановлено, що у хворих на цукровий діабет 2 типу спостерігається підвищення вмісту паратгормону та зниження рівня 25-гідроксивітаміну D3 в сироватці крові. Виявлено негативний достовірний кореляційний зв’язок між рівнями паратгормону та гідроксивітаміну D3 в сироватці крові обстежених. Показано наявність зв’язку між забезпеченістю організму вітаміном D3 та компенсацією цукрового діабету 2 типу.