Особливості патогенезу та лікування ранніх стадій діабетичної нефропатії (огляд літератури та власні дані) - Tsymbal, T.S. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2013)
В огляді літератури висвітлено сучасні погляди на патогенетичні механізми формування діабетичної нефропатії у хворих на цукровий діабет 1 типу. Продемонстровано етапність тубулоінтерстиціального фіброзу нирки і роль трансформуючого фактора росту-β1 у цьому процесі.