Можливості допплеросонографії в топічній діагностиці аденом прищитоподібних залоз - Sheptukha, S.A.; Cherenko, S.M.; Cherpak, B.D. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2014)
Метою цього дослідження була оцінка діагностичної точності різних методів візуалізації в передопераційній діагностиці аденом прищитоподібних залоз у хворих із первинним гіперпаратиреозом. За результатами патогістологічних досліджень, чутливість, специфічність і точність 99mTc-MIBI та УЗД склали 98%, 94%, 91% і 70% і 85% відповідно. Загальні чутливість і специфічність комбінованого УЗД і MIBI склали відповідно 98% і 95%. Загальна чутливість, специфічність і точність різних досліджень (УЗД, доплерографія, сканування та їх комбінації) для діагностики пухлин прищитоподібних залоз склали 91%, 95% і 92% відповідно. Такі ж дані отримано для комбінованого дослідження у відтінках сірого УЗД та MIBI. Поєднання УЗД із відтінками сірого з кольоровою доплерографією та MIBI- сцинтиграфією є безпечним і точним методом оцінки аденом прищитоподібних залоз.