Вивчення мозкової гемодинаміки у хворих на автоімунний тиреоїдит у віковому аспекті - Bulat, O.V. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2014)
Вивчено стан мозкової гемодинаміки у хворих на автоімунний тиреоїдит молодого та середнього віку в стані суб- та маніфестного гіпотиреозу. На основі якісних та кількісних характеристик методом реоенцефалографії встановлено зміни гемодинамічних показників мозкових артерій, які більшою мірою спостерігалися в системі хребетної артерії та у хворих старшої вікової групи. Це може бути ознакою порушення тоніко-еластичних властивостей судин мозку. Автоімунний тиреоїдит може розглядатися як фактор, що сприяє розвиткові та прогресуванню цереброваскулярних уражень різного ступеня тяжкості.