Показники динамічної енцефалоангіосцинтиграфії в чоловіків із віковим гіпогонадизмом, хворих на цукровий діабет 2 типу - Luchitsky, Ye.V.; Luchitsky, V.Ye.; Zubkova, G.A.; Rybalchenko, V.M.; Markov, V.V.; Slavnov, V.N.; Skladanna, I.I. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2014)
Динамічну енцефалоангіосцинтиграфію проводили за допомогою сцинтиляційної томографічної гамма-камери ГКС 301 Т із коліматором високої чутливості загального призначення, у положеннi хворого лежачи на спині (передня проекцiя), використовували 99mТс-пертехнетат. Проведені дослідження засвідчили порушення мозкового кровотоку в чоловіків, хворих на цукровий діабет 2 типу з метаболічним синдромом та віковим гіпогонадизмом, причому більш виражені зміни відмічалися в пацієнтів з артеріальною гіпертензією. Спостерігалася тенденція до змін кровотоку в крупних та середніх артеріях мозку в чоловіків із цукровим діабетом 2 типу і андрогенодефіцитом порівнянно з обстеженими пацієнтами з діабетом без андрогенодефіциту.