Органозберігаючі операції при високодиференційованих карциномах щитоподібної залози - Yanchiy, I.R.; Bolgov, M.Yu.; Bogdanova, T.I. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2014)
Розглянуто результати довготривалого (до 19 років) спостереження за пацієнтами, яким у відділі хірургії ендокринних залоз ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН України» (ІЕОР) з 1993 по 2011 роки було виконано органозберігаючі операції з приводу папілярної (139 хворих) і фолікулярної (11 хворих) карцином щитоподібної залози (ЩЗ). Безрецидивний перебіг захворювання з різним терміном спостереження зареєстровано в 147 із 150 пацієнтів (98,0%), що свідчить про можливість виконання, за певних умов, органозберігаючих операцій із приводу високодиференційованих карцином щитоподібної залози.