Вплив таксанів та дефенсину hBD-2 на проліферацію клітин анапластичної карциноми щитоподібної залози лінії КТС-2 - Gerashchenko, O.L.; Zhuravel, O.V.; Pushkarev, V.V.; Soldatkina, M.A.; Pushkarev, V.M.; Pogrebnoy, P.V. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2014)
У роботі було досліджено вплив доцетакселю в наднизьких концентраціях та рекомбінантного бета-ефенсину-2 людини (hBD-2) на проліферативну активність і життєздатність клітин анапластичної карциноми щитоподібної залози лінії КТС-2 та на експресію деяких регуляторних факторів клітинного циклу. Показано, що дія доцетакселю, hBD-2 та комбінації цих двох агентів призводила до значного зниження проліферації клітин КТС-2 шляхом пригнічення експресії цикліну Е.