Статеві відмінності експресії ERK у надниркових залозах щурів - Levchuk, N.I.; Lukashenia, O.S.; Mikosha, O.S.; Kovzun, O.I. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2015)
Досліджували рівень експресії ERK1 і ERK2 та вплив in vitro на нього різних концентрацій метанандаміду в тканині надниркових залоз самиць і самців щурів. Встановлено різний рівень експресії ERK1 і ERK2 в адренокортикальній тканині щурів різної статі: у тканині надниркових залоз самиць щурів рівень експресії ERK1 і ERK2 був вірогідно нижчим порівняно з адренокортикальною тканиною самців. Також у самиць відзначено більший рівень експресії ERK2, на відміну від ERK1. Виявлену різницю може бути пов’язано з впливом статевих гормонів на синтетичні процеси в клітині. Метанандамід не впливав на рівень експресії ERK1 і ERK2 у тканині надниркових залоз щурів різної статі.