Помилки в діагностиці дрібноосередкових уражень щитоподібної залози - Kebkalo, A.B.; Reith, A.O. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2015)
Наведено аналіз результатів комплексного дослідження (ультразвукове + цитологічне дослідження) в 342 пацієнтів із вузлами щитоподібної залози (ЩЗ) розмірами до 1 см. Дані патогістологічного, цитологічного та ультразвукового висновків зіставлено, оцінено точність, чутливість і специфічність УЗД і ТАПБ під контролем УЗД у діагностиці субсантиметрових вузлів ЩЗ, зокрема мікрокарцином. Визначено помилки цитологічної та ультразвукової діагностики дрібних утворень ЩЗ.