Вікові особливості реакції репродуктивної системи самців щурів на летрозол - Reznikov, O.G.; Chaikovska, L.V.; Polyakova, L.I.; Sachynsk, O.V.; Yanishevsky, O.V. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2015)
У роботі досліджено вплив інгібітора ароматази стероїдів летрозолу (летромари), що застосовувався протягом 14 днів у дозі 1 мг/кг через день, на органи статевої системи молодих і старіючих самців щурів. Показано стимулювальний вплив препарату на органи-мішені старіючих тварин із віковою інволюцією репродуктивної системи та, ймовірно, молодих щурів. Біологічні ефекти андрогенної стимуляції мали місце, незважаючи на відсутність підвищення рівня тестостерону в крові.