Сцинтиграфія з 99mTc-MIBI в діагностиці аденом прищитоподібних залоз - Kundin, V.Yu.; Noverko, I.V.; Satyr, M.V. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2016)
Метою роботи було вивчення можливостей застосування та ефективності сцинтиграфії, технологій ОФЕКТ та ОФЕКТ/КТ із 99mTc-MIBI в діагностиці аденом прищитоподібних залоз. Результати. Обстежено 143 пацієнти з пухлинною патологією прищитоподібних залоз. У 115 (80,4%) пацієнтів отримано діагностичні зображення високої якості. Негативні результати спостерігались у 16 (11,2%) пацієнтів, сумнівні — у 9 (6,3%). Зроблено висновок про високу діагностичну значущість сцинтиграфії з 99mTc-MIBI в діагностиці пухлинної патології прищитоподібних залоз, а також ОФЕКТ і ОФЕКТ/КТ із 99mTc-MIBI у визначенні атипово розташованих аденом прищитоподібних залоз.