Еректильна дисфункція як предиктор ризику розвитку серцево-судинних захворювань у чоловіків із цукровим діабетом 2-го типу - Tronko, M.D.; Luchytsksy, Ye.V.; Luchytsksy, V.Ye.; Sokolova, L.K.; Zubkova, G.A.; Rybalchenko, V.M.; Skladanna, I.I.; Belchina, Yu.B. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2019)
В огляді проаналізовано роль еректильної дисфункції (ЕД) у чоловіків, хворих на цукровий діабет 2-го типу, як одного з ранніх маркерів розвитку серцево-судинних захворювань (ССЗ). Висвітлено сучасні погляди на порушення функції ендотелію як спільного субстрату, що становить підґрунтя розвитку як ЕД, так і ССЗ.