Експресія протеїнкінази p70S6K у лейкоцитах хворих на рак і цукровий діабет - Vatseba, T.S.; Sokolova, L.K.; Pushkarev, V.V.; Kovzun, O.I.; Pushkarev, V.M.; Tronko, M.D. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2019)
Мета — вивчити експресію p70S6K у лейкоцитах хворих на рак і цукровий діабет. Матеріал і методи. Експресію p70S6K визначали методом імуноферментного аналізу. Результати. Показано, що в лейкоцитах хворих на рак і цукровий діабет 2-го типу кількість протеїнкінази зростає, що свідчить про посилення експресії p70S6K, яка відіграє важливу роль у формуванні інсулінорезистентності та прогресії пухлин. Проте в лейкоцитах хворих і на рак, і на цукровий діабет кількість p70S6K є істотно нижчою порівняно з такою в лейкоцитах хворих на рак або цукровий діабет. Висновки. Обговорюються можливі механізми та значення зміни експресії p70S6K у лейкоцитах.