Актуальні аспекти інсулінотерапії у пацієнтів із цукровим діабетом - Tronko, M.D.; Karachenzev, Yu.I.; Sokolova, L.K.; Kravchun, N.O. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2016)
У статті розглядаються результати відкритих рандомізованих клінічних досліджень з оцінки терапевтичної еквівалентності замісної терапії цукрового діабету препаратами інсуліну Інсулар Актив та Інсулар Стабіл у порівнянні з референтними препаратами Хумулін® Регуляр і Хумулін® НПХ. Оцінювалися такі параметри: зміна рівня глікованого гемоглобіну (HbA1c) на 90-й день порівняно з вихідним, динаміка середньодобової дози інсулінів за 3 дні та кількість антитіл до інсуліну на 90-й день дослідження порівняно з вихідною. Встановлено, що за досліджуваними показниками препарати Інсулар Актив та Інсулар Стабіл є терапевтично еквівалентними референтним препаратам.