Зміни в патологічній діагностиці пухлин щитоподібної залози після впровадження в практику 4-го видання Гістологічної класифікації пухлин ендокринних органів ВООЗ і 8-го видання класифікації TNM, які можуть впливати на тактику хірургічного лікування - Bogdanova, T.I.; Zurnadzhi, L. Yu.; Kovalenko, A.E.; Bolgov, M.Yu.; Chernishev, S.V.; Tronko, M.D. (Ендокринологія | Endokrynologia, 2017)
Висвітлено нові патологічні діагнози інкапсульованих пухлин щитоподібної залози згідно з 4‑м виданням Гістологічної класифікації ВООЗ (WDTUMP, FTUMP, WDCaNOS, NIFTP), які мають враховуватися не лише патологами, але й ендокринними хірургами України, адже можуть привести до змін у тактиці хірургічного лікування. Розглянуто нові вимоги до віднесення карциноми щитоподібної залози до рТ3 категорії за новим 8-м виданням TNM класифікації. На прикладі власних даних продемонстровано можливу частоту нових патологічних діагнозів і змін у категорії рТ за новою TNM класифікацією.